YA ALLAH YA TUHANKU,KURNIAKANLAH KAMI DARI SISIMU ZURIAT KETURUNAN YG SOLEH DAN SOLEHAH,SESUNGGUHNYA ENGKAULAH DZAT YG MAHA MENGABULKAN DOA..AAMIIN3X

Khamis, 28 Februari 2013

.....entry buang habuk.....

Assalamualaikum...slamat hari rabu semua....dah lama rasanya tak jenguk blog mama ni.....sedar tak sedar dah ujung bulan february dah kan..esok dh bln march plak....
Nmpaknya bln march nnt...kena usaha btul2 tuk mengndung blik.....sbb rasanya mama ni mmg tak bleh mengndung secara natural kot....heeeemmm....dn nmpaknya usaha prtama nnt mestilah clomid kan...ye lah....dah brapa bln asyik tertunda je usaha nak on clomid tu kan...mudah2an allah permudahkan segalanya...aamiin3×....

Oooohh ye....mama nak kongsi jugak crita pasal wedding anniversary mama yg ke-9 bru2 ni (walaupun dah basi)....hehehehehhe...alhamdulillah segalanya bejlan bgai yg dirancng... dan yg pling mama tak sangka...en.mukhtar hadiahkan samsung gt2  tuk mama....huhuhu..alangkah gmbirnya dlm hti...sbab mmg dh lama dok idam2kn bnda ni.....hehehehe...jakunnya kan....org lain dh pkai samsung note....mama plak bru dpat samsung gt2 dh gmbira sgt....takpelah.....en.mukhtar dah ikhlas nak hadiahkan kat mama ...mama pun dah gmbira sgt...moga allah pnjangkan jdoh kmi hngga ke syurga dan moga thun ni trcpai hjat kami tuk menimang anak sndri...aamiin3x...mhon kwan2 aminkan jugak ye...








Jumaat, 1 Februari 2013

..plan suprise hri ulangthun perkhwinan yg ke-9....

Alhamdullah...masih diberi Allah kesempatan tuk hidup di buminya,Alhamdullah masih diberi kesihatan yg baik dlm menjlani aktiviti seharian,Alhamdullah masih diberi nkmat penglihatan,pendengaran dan msih mampu bergerak bebas ...alhmdullah.... msih ada terlalu bnyak nikmat Allah yg tak trhitung utk mama....walaupun january berlalu  tanpa "double line" yg sgt2 kami nantikan...takpelah...Allah lbih tau bila masanya yg sesuai akan tiba nnti .....
......eeemmmm...hari ni dah 1 february,tinggal 17 hari lgi genaplah usia pernikhan mama dan en.mukhtar 9 thun...wahhh,sgt2 tak terasa...dh bnyak sgt liku2 kehidupan yg kami jalani bersama...suka duka,tawa dan tangisan,bergaduh bermesra....semuanya mmbuat mama lbih besyukur dengan pinjaman Allah yg satu ini iatu en.mukhtar....trlalu bnyak pengorbanannya utk mama...kelemahan dan kekurangannya mnjadi pelengkap hidup mama...moga Allah panjangkan jdoh kami hingga ke syurga..amin3x...haaa..skrg ni mama tgh perah otak mcmmna nak raikan ulangthun pernikahan kami ni nnti ...sbabnya...setiap thun mesti en.mukhtar lupa akan tarikh keramat kami disatukan tu...hahahahhaha....itulah slah satu kekurangan en.mukhtar....sntiasa lupa dgn tarikh2 penting kami....langsung tak romantik...hehehe....nak dgr dia ucap I LOVE U pun ssh sgt...tpi takpelah....mama dah biasa ngan sikap dia...sbab mmg sejak zaman kami becinta lg sikap dia dh mmg cmtu....mama trima dia apa adanya ....sbab mama tahu,wlaupun dia tak pandai nak zahirkan rasa cintanya ngan mama..tp dlm hatinya dia sgt2 sygkan mama....hehehhe.....

.....heemm...ok...ni plan yg dok berlegar di otak mama...mama plan  nak wat oreo cheese cake,tu pun hrap2 jadilah coz bru first time nak buat ni..hehe...lpas tu nak smpan kat peti ais jiran....tak nak bgi en.mukhtar tgok dlu..ye lah ...kan mama nak bgi suprise kat dia.....hahh...jam 12 tgh mlm tnggal 17 tu nak kejutkan dia sruh dia tiup lllin...amacm...ok tak plan mama ni??.....ttg hadiah plak...mama belum tepkirlah nak hadiahkn apa tuk en.mukhtar...sbab en.mukhtar ni jnis yg crewet.....klau nak hrapkan hadiah dri en.mukhtar pulak...mmg tak adalah.hehe...ye lah...dah sbab semua duit gajinya bagi kat mama,dri mana dia nak korek duit nak beli hadiah kan....huhuhuhh..takpelah en.mukhtar ..kasih sayang dan kesetiaan abang bgi sya dah ckup2 memadai....

....moga Allah memanjangkan usia dan jdoh kami....dan dikurniakan  lgi zuriat  sebagai penyambung keturunan...amin3x...


p/s : terkenang kembali hadiah "double line" buat suami  aniversary thun lalu...moga terulang lgi di thun ini..amin3x...